10 & 11
DECEMBER 2025

Is this the real life? Is this just fantasy?

In 1975 opende Queen zo zijn iconische Bohemian Rhapsody. Wat is echt, wat is fake? Wat komt er allemaal op ons af? 

Tijdens het openingsevent van Bedrijvencontactdagen Kortrijk staat Artificiële Intelligentie (AI) centraal. Waarmee we ook vooral willen zeggen: Bedrijvencontactdagen Kortrijk, dat is echt. Daar ontmoet u de échte ondernemers van vandaag, laten we dat vooral niet vergeten. Maar wat doet u nu allemaal met AI en hoe kan het ons leven makkelijker maken?

Artificiële Intelligentie

  • Wat is Artificiële Intelligentie wél en wat is het niet? 
  • Wat is generatieve AI? 
  • Hoe werken ChatGPT en Dall-E? 
  • Wat zijn de sterktes en zwaktes van de huidige AI-technieken? 
  • Wat is de impact van AI op onze maatschappij en de manier waarop we werken en informatie verzamelen? 
  • Hoe ziet de toekomst van AI-technologie eruit? 
  • Hoe kan je op dit moment AI slim inzetten? 

Een antwoord op al deze vragen hoor je in de keynote, waarin Jeroen Baert al informerend én entertainend de huidige buzz rond AI op een humoristische en kritische manier onder de loep neemt.

Spreker

Jeroen Baert studeerde in 2010 af als Burgerlijk Ingenieur Computerwetenschappen en deed onderzoek in de Computer Graphics groep van de KU Leuven. Als wetenschapscommunicator en comedian (o.a. lid van de Belgische Improvisatie Liga) maakt hij deel uit van het Nerdland-project van Lieven Scheire, bekend van o.a. de populaire Nerdland wetenschapspodcast. 

Hij is regelmatig te gast in duidings- en panelprogramma’s op radio en tv, en trekt momenteel het land door met keynotes over topics zoals Artificial Intelligence, Metaverses en meer. Jeroen houdt ervan om op humoristische wijze hypes te ontleden en zijn publiek mee te nemen langs alle aspecten van de nieuwe technologieën die op ons afstevenen.

Het openingsevent is volzet - de inschrijvingen zijn afgesloten

 

 

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden. Meer info over cookies